söndag 26 maj 2013

Engelska läxan vecka 22 och 23

Vecka 22
Unit 11 My favourite Sport s 70-71, läs texten, öva glosorna
Vecka 23
Unit 11 P.E. lessons s 72-73, läs texten, öva glosorna
+ My football team, läs texten (Du behöver inte kunna glosorna.)

onsdag 22 maj 2013

torsdag 16 maj 2013

Vårutflykt i Vårdsätra skog

Vårutflykt i Vårdsätra skog on PhotoPeach

Storybirdläxa

4A har Storybirdläxa till torsdag 23/5. Det är istället för matematikläxa!

Läs mer här!

4A: Storybirdläxa

Eleverna i 4A har Storybirdläxa till torsdag 23/5. Om du glömt ditt lösenord och verkligen inte kan komma på vad det var behöver du själv ta ansvar för att be Elisabet skapa ett nytt åt dig (jag finns på skolan från tisdag).

Läxan ser lite olika ut för olika personer. Hitta vad som gäller just dig:

För er som inte är klara med er Storybird: 1) Gör klart, 2) Skriv en kommentar här på bloggen på något av inläggen som handlar om Storybird (till exempel det här) och berätta att du är klar och vad din berättelse heter.

För dig som har fått responslapp: 1) Gå till din berättelse och förbättra de delar där du fått responsen "Öva mer", 2) Skriv en kommentar här på bloggen på något av inläggen som handlar om Storybird (till exempel det här) och berätta att du ändrat klart och vad din berättelse heter.

Om du tappat bort din responslapp: 1) Leta!, 2) Om du inte hittar den: Gå in i din berättelse och försök förbättra. Kanske du kan ta hjälp av en kompis eller någon i familjen. Mallen för responsen finns i länken ovanför Storybirdsymbolen i det här inlägget.

För dig som gjort ändringar i sin Storybird och meddelat detta på bloggen: Du kommer att få sin responslapp på tisdag så att du kan göra ändringar senast torsdag. 1) Gå till din berättelse och förbättra de delar där du fått responsen "Öva mer", 2) Skriv en kommentar här på bloggen på något av inläggen som handlar om Storybird (till exempel det här) och berätta att du ändrat klart och vad din berättelse heter.

Här är länken till Storybird!

Här är en kort film som visar vad Storybird är som du kan se om du vill.

Webbstjärnans prisutdelning

Här kan ni titta på prisutdelningen igen.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=u1Z4wckYh7c

onsdag 15 maj 2013

tisdag 7 maj 2013

Vår slöjdblogg är i final!

Av alla bidrag är vi nominerade till finalen i kategorin bästa klassblogg och inbjudna till prisutdelningen i Stockholm nästa vecka med vår slöjdblogg Slöjdsalarna på Växthuset. Det var lite överraskande eftersom Slojdsalarna.se inte var med i listan över de 100 bästa bloggarna i tävlingen (med på den listan vår våra fyrors blogg 02:or på Växthuset). Slöjdsalarna hade råkat "ramla ur" listan av misstag och nu är vi en av de bästa och ha chans att vinna pris. Visst är det galet roligt!

Jag tror att det är alla era superfina slöjdsaker, era kloka reflektioner i intervjuerna och KeyNote-presentationerna vi lagt in och inte minst, de fantastiska instruktionsfilmerna som flera av er varit med och spelat in som tagit oss så här långt i tävlingen.

Finalen är på Nalen i Stockholm på tisdag nästa vecka. Vårt lag är 136 elever - alla ni i årskurs 3, 4 och 5. Vi kan tyvärr inte åka dit allihopa även om det hade varit helkul. Vi får skicka sex representanter. Vi kommer att välja ut två elever från varje årskurs. Under måndagen får ni som vill vara vår representant skriva en lapp. Du får mer information av din lärare. På tisdag kommer vi att meddela vilka som blir våra representanter.
Konferencier på prisutdelningen är Ola Selmén, känd från bland annat Amigo. Här är en hälsning från honom till alla Webbstjärnor:

torsdag 2 maj 2013

Första Storybirden klar!

Märke för Storybird början, mitten, slutNu är första Storybirden klar och vi har en ny sida här på bloggen där du kan läsa den. Snyggt jobbat Danne!

Fortsätt att jobba på ni andra, snart är även ni klara! Ni får gärna skriva fler berättelser om ni vill!

Dannes storybird

Den här Storybirden är gjord av Danne i samarbete med Flayize.

Sofielundskolans blogg

4A fick frågan om de ville svara på några frågor från 4A på Sofielundsskolan. De svarade ja och nu finns svaren på Sofielundskolans 4:ors blogg. Se här!

4A på Växthuset skrev också tio snabbfrågor. De frågorna jobbar klassen i Malmö fortfarande med och återkommer med svar snart.

Här är en bild från när nallen som bloggen delvis handlar om var och hälsade på oss på Växthuset för ett par veckor sedan. Bilderna är från när nallen följde med tvåorna på utematte. De arbetade med att väga.

Nalleresan-nallen hälsar på oss Nalleresan-nallen hälsar på oss

Samarbeta

Idag fortsatte 4B med sina Storybirdberättelser. Många hade skrivit klart och arbetade vidare med sina berättelser med hjälp av den respons de fått.

Fyrorna samarbetar två och två i det här arbetsområdet. En är författare och bestämmer över den egna berättelsen. Den andra är sekreterare som sköter tangenterna och kommer med tips och idéer.

Det var fantastiskt kul att "tjuvlyssna" på er när ni arbetade och märka att ni lär varandra så mycket :)

elever samarbetar vid datorn

Tälja pinnar

Idag, på träslöjden, fick de som har trä- och metallslöjd prova på att tälja. Pinnarna vi täljde kommer vi att använda när vi flätar några stora gemensamma korgar.

Besök gärna vår slöjdblogg Slöjdsalarna för att se mer av vad vi gör på slöjden.

Fyror täljer pinnar på slöjden

onsdag 1 maj 2013

Våra IT-mål

Här är märkena för de IT-mål vi satt upp för den här terminen. Om du klickar på länkarna ovanför märkena ser du beskrivning av målen.

   Kvalitativ kommentar          Formatera en text i Word                  Storybird

Märke för Kvalitativa kommentarer Märke för grundläggande Word-kunskaper Märke för Storybird början, mitten, slut

 

 

 

 

Om du vill arbeta för att nå ditt Word-mål hemma så kan du spara ditt dokument på ett USB-minne och ta med till skolan. Här är exempeltexten som du kan använda dig av.