Om

IT i 4:ornaDet här är en skolblogg för 5A och 5B på Växthusets skola i Uppsala. Vi har startat bloggen för att synliggöra lite av allt härligt lärande som pågår i skolan varje dag.

Vi är med i tävlingen

Webbstjärnans logotyp

Vem eller vilka ska se vår blogg?

Vi elever i 5A och 5B ska kunna se och veta vad som händer i skolan och vilka läxor vi ska ha. Lärare och föräldrar ska kunna se våran blogg och så de kan se vad vi jobbar med i skolan.

Varför finns bloggen?

Bloggen finns för att vi ska lära oss om IT och ta olika märken från www.classbadges.com. Vi vill även ha bloggen för att vi ville vara med i Webbstjärnan och göra vårt bästa för att vinna.

Varför vill vi vinna?

Vi vill vinna pengar så vi kan åka på klassresa och ha kul med klassen som omväxling till skolan. Vi vill även vinna för att vi vill ha en bra blogg som andra tycker är rolig att läsa.

Vad lär vi oss?

Vi lär oss om hur man skriver kvalitativa kommentarer och om hur man formaterar i Word. Vi håller även på med Storybird. Där vi lär oss att skriva berättelser med början, mitten och slut. Vi har lärt oss om att man ska ha ett säkert lösenord. Och om vilka bilder man får använda och vilka man inte får använda vilket kallas Copyright.

Vi har pratat om upphovsrätt och vi har bestämt att materialet här på bloggen ska ha den här licensen:

Creative Commons-licens
Om inte annat anges är detta verk är licensierat under en Creative Commons Erkännande-Ickekommersiell-IngaBearbetningar 3.0 Unported Licens. Om du vill tjäna pengar på vårt material och låter pengarna gå till något välgörande ändamål så går det bra. Ta dock kontakt med oss först. Tack!

Det är Isbell och Slayz som gjort bilden. Isbell, Slayz, Momhom och Dane har skrivit texten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar