tisdag 16 april 2013

Storybirdkompisar

Idag fick några elever i 4A och 4B frågan om de ville delta i ett specialuppdrag. Uppdraget Specialuppdrag Elever arbetar med specialuppdraghade tre delar:

1) Det finns elever i en årskurs 3:a i Västerås som också skriver Storybirdsagor. Vill ni vara skriva berättelser tillsammans med dem? Om ja, gå vidare till Specialuppdrag 2.  Alla som var med ville gå vidare.

2) Skapa en Storybird där ni presenterar era klasser, er skola och området vi bor i för eleverna i Västerås och fråga om de vill skriva berättelser ihop med oss. Två av eleverna tog på sig det här uppdraget.

3) Skapa en början av en Storybird som vi kan skicka till klassen i Västerås som de sedan kan fortsätta på. Tre av eleverna tog sig an detta uppdrag.

Eleverna arbetade supersnabbt och blev klara med alla uppdrag. Nu är Presentations-berättelsen (du kan också se och läsa den här nedan) och Början-berättelsen  ivägskickade. Nu hoppas vi att tekniken fungerar och att eleverna i Västerås svarar ja på vår fråga.

3 kommentarer:

 1. Hej!
  Vilken trevlig berättelse! Det ska bli spännande att höra hur det är i skolan i Västerås.

  SvaraRadera
 2. hej nu är jag klar med min historia!

  SvaraRadera
 3. Elisabet Jagell2 maj 2013 11:57

  Hej Ike! Jag har läst din berättelse nu. Jag har skrivit en responslapp som du får när vi ses så att du kan arbeta vidare med berättelsen och göra den ännu bättre.

  SvaraRadera