söndag 28 april 2013

Volymkroppsjakt

I måndags arbetade 4B tillsammans med lärarstudenten Linn med geometriska former och foto. Här är bilderna de tog. Vet du vad de olika volymkropparna heter?

Här är en länk till webbmatte där du kan lära dig om volymkroppar.

torsdag 25 april 2013

Nyfikna på oss :)

Nallen från Nalleresanr ett par veckor sedan hade vi besök av nallen från bloggen Nalleresan. Du kan besöka bloggen genom den här länken. Efter att nallen varit hos oss en vecka ungefär fick hen åka vidare ut i Stockholms skärgård.

Nu har vi fått ett brev från klass 4A på Sofielundsskolan i Malmö. Det är en av klasserna som har skickat ut nallen på resan. De skriver att de är nyfikna på oss och att de gärna vill lära känna oss. De skickade med några frågor som de undrar om vi vill svara på. Jag frågade 4A idag och de ville gärna svara på frågorna. Vi lottade ut tre elever som skrev svar och de skrev även frågor tillbaka till klassen i Malmö. Svaren och frågorna är skickade och nu väntar vi på svar :)

Undersökning inför brevskrivande

 

Här gör brevskrivarna en undersökning i klassen för att ta reda på svaret på en av Sofielundsskolans frågor: Vilka är era favoritämnen? Ser ni vilka två ämnen som vann?

Hur gör du på nätet?

Idag hade vi i 4A en IT-lektion där vi diskuterade kring några IT-dilemman.

Elever samtalar kring ett IT-dilemma

tisdag 23 april 2013

Matematikläxa vecka 17-19

Matematikläxan under veckorna 17 - 19 är att repetera inför matematikprovet i vecka 19. Repetera i sammanfattningen av kapitel 6 - 8 i MatteBorgen 4B, sidorna 148 - 153.

lördag 20 april 2013

En av de 100 bästa

Vi har gått vidare i en gallring till i tävlingen Webbstjärnan. Vi är utsedda bland de 100 bästa bidragen i tävlingen. Tänk att det är 100 av de 1705 bidrag som klarade kravnivån i tävlingen. Det är grymt bra! Grattis alla 02:or på Växthuset! ...och tänk på allt ni lärt er när vi arbetat med bloggen och IT :)

Ballons, by Webbstjarnan, CC by-sa, www.webbstjarnan.se


Bild: Ballons, by Webbstjärnan, CC by-sa

 

onsdag 17 april 2013

Matematikläxa 4B v. 16

Matematikläxan onsdag 17/4 - fredag 19/4: Arbetsblad om geometriska figurer, skala och omkrets.

tisdag 16 april 2013

Storybirdkompisar

Idag fick några elever i 4A och 4B frågan om de ville delta i ett specialuppdrag. Uppdraget Specialuppdrag Elever arbetar med specialuppdraghade tre delar:

1) Det finns elever i en årskurs 3:a i Västerås som också skriver Storybirdsagor. Vill ni vara skriva berättelser tillsammans med dem? Om ja, gå vidare till Specialuppdrag 2.  Alla som var med ville gå vidare.

2) Skapa en Storybird där ni presenterar era klasser, er skola och området vi bor i för eleverna i Västerås och fråga om de vill skriva berättelser ihop med oss. Två av eleverna tog på sig det här uppdraget.

3) Skapa en början av en Storybird som vi kan skicka till klassen i Västerås som de sedan kan fortsätta på. Tre av eleverna tog sig an detta uppdrag.

Eleverna arbetade supersnabbt och blev klara med alla uppdrag. Nu är Presentations-berättelsen (du kan också se och läsa den här nedan) och Början-berättelsen  ivägskickade. Nu hoppas vi att tekniken fungerar och att eleverna i Västerås svarar ja på vår fråga.

lördag 13 april 2013

Storybirds på G

Nu är det många av er elever i fyran som börjar bli klara med era Storybirds. Bra jobbat!

Skriv meddelande i det första Storybirdinlägget när ni är klara så läser jag er berättelse och skriver en responslapp till er. Med hjälp av er responslapp får ni förbättra er berättelse. Tänk på att er berättelse behöver vara publicerad för att jag ska kunna läsa den och ge er respons.

Det är många spännande och roliga berättelser som jag får läsa!

Storybirds som 4A skriverDet här är Storybirds som 4A skriver. När vi är klara ska vi publicera den här på bloggen. Se www.storybird.com!

 

måndag 8 april 2013

Ny utvecklingsplan

Utvecklingsplan vt-13
Titta igenom dina skriftliga omdömen och förslagen till utvecklingsplan tillsammans med dina föräldrar.
Välj 2-3 mål som du behöver öva på i skolan på IUP – tiden. Läraren väljer 1-2 mål som du ska öva på.
Lämna dina förslag till skolan senast fredag 12 april så vi kan skriva din nya utvecklingsplan.
Kristina och Inger

Prov i religion

Måndag den 15 april är det prov i religion, judendom, kristendom och islam. Läs på i ditt religionshäfte "Så kan du tro".